Riksbanken – folkets bank eller statstyrannernas kapade bank?..

I den här artikeln vill jag på det allra enklaste sättet belysa det faktum att vår egen Riksbank bedrar det svenska folket å det grövsta när de trycker upp enorma summor luftpengar på sin dator och därefter låter affärsbankerna låna ut pengarna till vår egen stat med ränta. I min föregående artikel kan ni läsa om detaljerna som presenterats på ett mycket förtjänstfullt sätt av Bo Lundgren på nyaekonomiskasystemet.se. 

 

För att tydliggöra exakt hur det går till som vi har förstått det (de som vet ännu mer exakt hur det går till får gärna höra av er via mail):

 

  1. Svenska staten gav ut statsobligationer på 275 miljarder kronor under 2015-2016 för att täcka hålen i statskassan. Dvs de ville sälja obligationer med ränta och på så sätt låna upp pengar till den svenska staten.
  2. Samtidigt tryckte Riksbanken upp 275 miljarder kronor genom en knapptryckning på datorn. Dessa pengar lånade de ut till affärsbankerna för en okänd ränta (!!).
  3. Affärsbankerna köpte statsobligationer av staten för 275 miljarder och får då en ränta på pengarna från staten som överstiger räntan de skall betala till Riksbanken.
  4. Folket sliter och arbetar sedan under många år för att kunna betala tillbaka lån och ränta till Riksbanken med affärsbankerna som mellanhand men det går inte betala tillbaka allt så därför löser man skulden genom att skapa en ännu större skuld till Riksbanken via affärsbankerna nästa gång det är dags. Allra märkligast är att det svenska folket inte har en aning om hur mycket pengar affärsbankerna tjänar på dessa statsobligationer eftersom Riksbanken är en organisation där allmänheten inte har insyn. Föreställ er ett företag som trycker upp 275 miljarder kronor på 2 år utan kostnad och som slipper redovisa vad som har hänt…

 

Med ovanstående i minnet inser vi att Riksbanken har allierat sig med affärsbankerna för att skuldsätta den svenska staten tills dess att den drunknar i en gigantisk skuld. Dvs de trampar öppet på det svenska folket – samma folk som äger Riksbanken och som Riksbanken borde hjälpa på alla sätt.

Det allra värsta är att folkets egen bank, dvs statens bank Riksbanken har tryckt upp tusentals miljarder kronor sedan århundraden utan kostnad (i princip) och därefter ”lånat ut” pengarna till folket mot ränta. De tvingar det svenska folket att slita häcken av sig för att betala av de fiktiva luftpengarna som de skapade på datorn med en knapptryckning. Samma bank som ägs av folkets representant staten borde naurligtvis tjäna folket helt utan ersättning och om den inte gjorde det så skulle staten ingripa. Naturligtvis skulle luftpengarna har delats ut som en gåva till svenska folket och så skulle man ha påmint folk om att penningmängden ökade och därmed ökade den verkliga inflationen.

 

Vad talar vi om här? Är det inte något av alla tiders största bedrägeri som äger rum i fullt dagsljus? Vår egen Riksbank skuldsätter svenska folket för evigt i maskopi med affärsbankerna – och ändå hävdar de bestämt att de ägs av den svenska staten. Om så är fallet – är det då inte sant att staten bedrar det svenska folket å det grövsta på ett sätt som gör det omöjligt att ha något förtroende alls för den svenska staten? 

 

Denna nyheten är dynamit om den kommer till svenska folkets kännedom. Folk demonstrerar på torg och gator mot allt möjligt men den här nyheten överträffar de allra flesta nyheter med råge anser jag.